Maszyna vendingowa

MODELE

ZDJĘCIA

CEL PROJEKTU:

Modernizacja ma na celu zaprojektowanie oraz wykonanie usprawnionej maszyny vendingowej poprzez usprawnienie działania istniejących modułów oraz zapewnienie większego bezpieczeństwa użytkownika i czystości podzespołów. Realizacja obejmuje wykonanie dokumentacji 3D/2D, wykonanie i montaż konstrukcji mechanicznej oraz stworzenie i podłączenie układu sterowania.

OPIS DZIAŁANIA:

Maszyna obsługiwana jest przy pomocy dwóch ekranów. Na pierwszym ekranie wyświetlana jest rodzaju napoju i jego cena, etap przygotowywania oraz komunikaty o konieczności podstawienia oraz zabrania kubka. Drugi ekran wykorzystywany jest do celów marketingowych i wyświetlane są na nim reklamy. Płatność realizowana jest za pomocą karty płatniczej lub gotówki. Przygotowanie napoju polega na podaniu odpowiedniej dawki proszku z wodą, który następnie jest mieszany przy pomocy specjalnie zaprojektowanego miksera. Gotowy napój jest wlewany do kubka. Po każdym wydaniu napoju następuje czyszczenie maszyny za pomocą nowatorskiego systemu mycia i zachowania czystości.

PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Zasilanie- 230 V, 50 Hz;
  • Ciśnienie robocze powietrza- 4 bar;
  • Pojemność kompresora- 4l ;
  • Pojemnik zlewowy 20l ;
  • Kuwety proszków 7 szt.;
  • Złączki wykonane ze stali kwasoodpornej;
  • Węże oraz dysze przeznaczone do kontaktu z żywnością;
  • System zachowania świeżości produktu;
  • Automatyczny system mycia;

STATUS